Uutisia9.5.2024

Tassutuvan kennelin joukon jatkoksi ja Tassutuvan kennelnimen kolmanneksi haltijaksi on liittynyt Petra Tirkkonen. Tässä pieni esittäytyminen Petralta;

Olen Petra, Lapinlahdella asustava perheenäiti ja koiraihminen. Perheeseeni kuuluu puolison ja tyttären lisäksi kaksi suomenlapinkoiraa, seniori-ikäinen Bamse sekä Tassutuvan kasvatti Beata.

Tassutuvan kenneliin, Kirstiin ja Hannuun, tutustuin vuonna 2017 ollessani heillä eläintenhoitajaopintoihin kuuluneessa työharjoittelussa hoitamassa silloista pentuetta. Jo tuolloin mielessäni päätin, että vielä joskus omistan myös itse Tassutupalaisen. Tuo haave toteutuikin syksyllä 2022 Beatan saapuessa perheeseemme.

Myös koirien kasvattamisesta olen haaveillut pikkutytöstä asti. Beatan myötä tämä haave alkoi vaikuttaa mahdolliselta, joten suoritin kasvattajan peruskurssin alkuvuodesta -24 ja toukokuussa minut hyväksyttiin Tassutuvan kennelin kolmanneksi haltijaksi, suuri kiitos Kirstille ja Hannulle luottamuksesta.

Innolla tulevaa odottaen!

Petra

25.3.2024

Mollalle (Tassutuvan Uniikkikukka) suunnitteilla pentue tälle vuodelle. Lisätietoja myöhemmin.

Molla

9.9.2023

Kuuden viikon ikäisistä Sydän-pennuista otettiin eilen vielä yksityiskuvat.

6.9.2023

Sydän-pentue kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksilla. Kaikillla oli asiat ok, paitsi Sydämeltään Savolaisella ja Sydän Sanoi Niin oli vasta toinen kives laskeutunut. Matka sujui rauhalliseen mallin. Viikon päästä alkaakin pienokaiset matkustamaan omien ihmisten luo. Kaikilla on rakastavat kodit odottamassa uutta perheenjäsentä.

Sydän-pentue

21.8.2023

J-pentue kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksilla. Matka sujui rauhallisesti. Jännäjuonella uupui vielä kivekset samoin Jalomielellä oli toinen vielä laskeutumatta. Muutoin kaikilla oli asiat kunnossa. Jokaisella pienokaisella on rakastava koti odottamassa uutta perheenjäsentä.

Valpuri ja pennut

19.8.2023

Sydän-pentue 3,5 viikkoa. Lisäruokaa jo syödään ja ulkoilut on myös aloitettu. Pennuista otettiin tänään uudet yksityiskuvat.

11.8.2023

Kertun ja Jörön pennut ovat tulleet 2-viikon ikäisiksi. Kaikilla pennuilla on silmät auenneet ja kävelyäkin jo harjoitellaan. Pentue nimettiin sydänteemalla. Tytöt ovat nimeltään; Kesän Pikkusydän, Sydänystävä, Sydänkäpy, Yösydän ja Sydänvalo. Pojista tuli; Sydämeltään Suomalainen, Sydän Sanoi Niin ja Sydämeltään Savolainen. Ensimmäiset yksityiskuvat otettiin.

6.8.2023

J-pentue huomenna 4-viikon ikäinen. Lisäruokaa syödään jo kolme kertaa päivässä ja ulkoilut on myöskin aloitettu. Uudet yksityiskuvat otettiin.

27.7.2023

Kertun ja Jörön (Tassutuvan Verokarhu) pennut syntyivät eilen. Tulikin suurperhe kahdeksan pentua joista 5 tyttöä ja 3 poikaa. Synnytys sujui Kerttumaiseen tapaan rauhallisesti hitaasti tehden. Äiti on aloittanut huolella lapsiaan hoitamaan.

Kerttu ja pennut

24.7.2023

Valpurin (Tassutuvan Mielihyvä) ja Vainun (Tassutuvan Noopelinalle) ovat tulleet 2-viikon ikäisiksi. Pentue on nimetty J-kirjaimen mukaan. Tyttö on Justiina ja pojat; Jauhopeukalo, Jännäjuoni, Jästipää ja Jalomieli. Valpurilta lapsukaisten hoito on sujunut erittäin hyvin. Kaikilla on silmät auenneet ja kävelyharjoitukset on aloitettu. Tänään on ensimmäisen madotuksen aika. Pennuista otettiin myös ekat yksityiskuvat.

Valpuri ja pennut

11.7.2023

Valpurin (Tassutuvan Mielihyvä) ja Vainun (Tassutuvan Noopelinalle) pennut syntyivät eilen. Pentuja syntyi kuusi, joista yksi tyttöpentu syntyi kuolleena. Täällä on Valpurin hellässä hoivassa viisi pienokaista varttumassa; 1 tyttö ja 4 poikaa. Synnytys sujui rauhallisesti ja muutoinkin normaaliin tapaan.

Valpuri ja pennut

27.6.2023

Jörö (Tassutuvan Verokarhu) vieraili Tassutuvalla Kertun sulhasena noin 4-viikkoa sitten. Tänään Kerttu kävi ultrassa ja pentuja näyttäisi olevan tulossa 30.7. seutuvilla.

Tassutupaan odotellan nyt siis pentuja tuplana Valpurin ja Vainun pentuja odotellaan 12.7. kieppeillä.

Kerttu ja Jörö

11.5.2023

Valpuri (Tassutuvan Mielihyvä) on astutettu Vainulla (Tassutuvan Noopelinalle). Pentuja toivotaan heinäkuun puolenvälin seudussa.

Valpuri ja Vainu

16.1.2023

Kerttu kävi tänään tiineysultrassa ja valitettavasti pentuja ei ole tulossa tällä kertaa. Uudet suunnitelmat seuraavaan juoksuun.

Kerttu
Kerttu

5.8.2022

Kerttu (Miskajasmin Kesätuuli) kävi tänään silmäpeilauksessa ja silmät todettiin yhäkin terveiksi. Tämän tiedon myötä Kertun pentusuunnitelmat etenevät. Kerttu astutetaan joko tähän syksyn juoksuun tai sitten sitä seuraavaan, riippuen seuraavan juoksun alkamisajankohdasta.

Kerttu
Kerttu

22.7.2022

Suomi-pentue kävi eläinlääkärin tarkastuksilla ja sirutuksilla. Ensimmäinen automatka sujui hienosti suurimmaksi osaksi nukkuessa. Tyttösellä oli kaikki asiat ok. Toisella pojista vielä kivekset uupuivat ja toisella pojista on pieni napatyrä, joka ei vaadi toimenpiteitä. Muutoin pojilla asiat kunnossa. Heinä-elokuun vaihteessa pienokaiset matkustavat omiin uusiin koteihinsa.

Suomipennut
Suomi-pennut


Kertulla silmäpeilaus 5.8.2022, jos silmät ok, Kertun pentusuunnitelmat etenevät. Jalostusoikeus koiramme Tassutuvan Mielihyvä ( Valpuri) on käynyt myös luustotukimuksissa ja hyvät tulokset tulikin, Valpurille vielä silmäpeilaus, jos silmät ok niin Valpurille pentusuunnitelmat ensi kesälle 2023.

6.7.2022

Hertan ja Vintiön pienokaiset ovat 3,5 viikon ikäisiä. Pentue on nimetty Suomi-teemalla. Tyttö sai nimekseen Kaunis Kielo ja pojat; Suomalaista Sisua ja Isänmaan Toivo. Pennut saavat jo lisäruokaa ja ulkoilutkin on aloitettu. Hertta on hoitanut huolella lapsiaan ja pienokaiset ovat olleet tyytyväisiä oloonsa.

12.6.2022

Hertan ja Vintiön (Usvatassun Aika Vintiö) pennut syntyivät tänään. Pentueessa 1 tyttö ja 2 poikaa. Synnytys sujui normaaliin tapaan ja äiti sekä pienokaiset voivat hyvin. Kaikilla pennuilla on kodit tiedossa.

Hertta ja pennut
Hertta ja pennut

14.5.2022

Hertta kävi eilen tiineysultrassa. Hertalle ja Vintiölle (Usvatassun Aika Vintiö) odotellaan jälkikasvua viikolla 24. Mahdolliset tulevat pennut ovat varattuja.

Hertta
Hertta

Vintiö
Vintiö

28.9.2021

Tassutuvan Lappi-pentue on tullut reilun 6-viikon vanhaksi ja tänään otettiin uudet passikuvat. Pienokaiset kävivät eilen eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksilla. Kaikilla oli asiat kunnossa. Ensi viikonlopun aikana pienokaiset siirtyvät omien ihmisten parin uusiin koteihinsa ja tällä erää Tassutupa hiljenee vauvatouhuista. Ensi vuodelle uudet suunnitelmat.

10.9.2021

Tassutuvan U-pentue kävi eläinlääkärissä sirutuksilla ja pentutarkastuksessa. Kaikilla oli asiat kunnossa. Pienokaiset alkavat olla lähtövalmiina lentämään pesästään kohti uusia seikkailuja. Kaikille löytyi kivat kodit. Tänään otettiin uudet passikuvat.

6.9.2021

Kertun ja Manun pennut ovat tulleet kolmen viikon ikäisiksi. Pienokaiset ovat liikekannalla ja jauhelihaakin jo maistellaan. Pentue on myös nimetty lappiteeman mukaan.Tyttö on nimeltään Tunturin Tuoma ja pojat ovat; Revontuli Ritari, Levin Leijona, Yöttömän Yön Ystävä, Kullankaivaja ja Poropaimen. Tänään otettiin ensimmäiset yksityiskuvat.

22.8.2021

Aamun ja Sampan pennut tulevat huomenna 4-viikon ikäisiksi. Kaikki on sujunut oikein hyvin, Aamu on hienosti huolehtinut lapsistaan. Pennut syövät jo hyvin lisäruokaa ja ulkoilut on myös aloitettu. Pentue on nimettu u-kirjaimen mukaan. Tyttäret ovat; Uniikkikukka ja Utupilvi. Pojat; Unilukkari, Uutiskukko ja Upporikas. Pennuista otettiin myös yksityiskuvat.

14.8.2021

Kertun ja Manun (Ullastiina Pete) pennut ovat syntyneet. Pentueessa 1 tyttö ja 5 poikaa. Synnytys sujui rauhallisesti ja hitaasti tehden. Kerttu-äiti on alkanut hellästi hoitamaan vauvojaan.

Kerttu ja pennut
Kerttu ja pennut

26.7.2021

Aamun (Tassutuvan Kesäyön Auringon Aavistus) ja Sampan (Taruaarteen Metsän Peikko) pennut ovat syntyneet. Pentueessa 2 tyttöä ja 3 poikaa). Synnytys sujui normaaliin tapaan ja tuore äiti on aloittanut hienosti hoitamaan lapsiaan. Kaikille pennuille on kodit tiedossa.

Aamu ja pennut
Aamu ja pennut

13.7.2021

Kerttu on ultrattu eilen kantavaksi. Kertun ja Manun (Ullastiina Pete) pentujen odotetaan syntyvän elokuun puolenvälin seutuun.

Kerttu
Kerttu

Manu
Manu

13.6.2021

Kerttu astutettu Manulla (Ullastiina Pete). Jos tärppäsi, niin pentuja toiveissa elokuun puolenvälin seutuun.

Kerttu
Kerttu

Manu
Manu

31.5.2021

Aamu on astutettu Sampalla (Taruaarteen Metsän Peikko). Jos onni myötä pentuja odotellaan viikolla 30.

Aamu
Aamu

Samppa
Samppa

24.2.2021

Likka on siirtynyt tänään ajasta ikuisuuteen. Likka eli pitkän, terveen (kaihia lukuunottamatta) ja vaihderikkaan elämän. Päätös Likan poispäästämisestä syntyi viime sunnuntaina, kun Likka sai kolme epileptistyyppistä kohtausta. Kohtausten syyksi eläinlääkäri arveli mahdollisesti aivokasvainta. Nukun rauhassa Likka-kulta, kiitos kaikesta mitä saimme sulta. Lohtuna muistot rakkaat.

22.11.2020

Kerttu kävi eilen silmäpeilauksessa ja silmät todettiin yhäkin terveiksi. Tämän tiedon myötä Kertulle pentusuunnitelmia ensi syksylle.

Kerttu
Kerttu

5.10.2020

Tänään otettiin vielä 6-viikon ikäisistä tytöistä yksityiskuvat. Viikonlopun jälkeen Tassutupa hiljenee pentutouhuista toistaiseksi. Ensi kesäksi sitten uudet suunnitelmat joista tietoa myöhemmin.

2.10.2020

M-pentueen tytöt kävivät tänään eläinlääkärin tarkastuksessa ja sirutuksilla. Kaikilla oli asiat ok. Viikon päästä pikku likat alkavat siirtymään omiin koteihinsa. Kaikilla onkin kivat kodit odottamassa.

M-pennut
M-pennut

29.9.2020

Hertan ja Tarmon 6-viikkoiset pojat kävivät eilen eläinlääkärin tarkastuksessa. Kaikilla oli asiat kunnossa. Jokaisella pojalla on hyvä koti odottamassa. Eilen otettiin uudet yksityiskuvat.

Myös ikäviä uutisia eiliseltä päivältä. Kertun pentueen ainut poika jouduttiin eilen päästämään koirien taivaaseen. Pennulla oli vesipää ja sen myötä kehitysvamma. Kehitysvamma alkoi selviämään 3 viikon jälkeen, kun pikkuisen pää alkoi kasvamaan korkeutta ja silmien katse ei ollut normaali. Päänaukile ei myöskään ollut umpeutunut. Pentu kuitenkin tuossa vaiheessa toimi muiden tavoin. Eläinlääkärin ohjeen mukaan pennun kehitystä jäätiin seuraamaan. Pennun kunto alkoi taantumaan tuli kehänkiertämistä ja vaikutelma, että pentu on hyvin heikko näköinen tai jopa sokea. Tänään eläinlääkäri arveli, että aivopaine olisi alkanut nousemaan ja pian pikkuisella olisi mahdollisesti myös kovia kipuja. Pienen pojan paras oli päästä pois. Tälläinen ikävä tapaus on erittäin harvinainen tässä rodussa.

V-pennut
V-pentue

18.9.2020

Kertun ja Santun pennut tulevat tänään 4-viikon ikäisiksi. Reippaat lapsukaiset syövät lisäruokaa hyvällä ruokahalulla ja liikkuvat jo ketterästi. Eilen otettiin uudet yksityiskuvat.

Kerttu ja pennut
Kerttu pentuineen

13.9.2020

V-pojat tulevat huomenna 4-viikon ikäisiksi.lisäruokaa maistellaan ja ulkoilut on aloitettu.Hertta on erinomaisesti hoitanut äidintehtäviään. Pentueet ovat jo pikkusen myös tutustuneet toisiinsa. Tänään otin pojista uudet yksityiskuvat.

Hertta ja pojat
Hertta ja pojat

5.9.2020

Kertun ja Santun pennut ovat tulleet 2-viikon ikäisiksi ja silmät ovat avautuneet. Ensimmäiset matokuurit maisteltiin ja kynnet leikattiin.Kerttu on hoitanut pentujaan hienosti ja pienokaiset ovat olleet tyytyväisiä oloonsa. Pennut on nimetty M-kirjaimen mukaan; Poika sai nimekseen Mystinen Metsätyömies ja tyttäret ovat; Mesimansikka, Metsäorvokki, Mustikkatukka, Mielihyvä, Muskottikukka ja Merikaisla. Tänään otin myös yksityiskuvat.

1.9.2020

Hertan ja Tarmon pojat ovat tulleet kahden viikon ikäisiksi. Silmät on auenneet. Ensimmäiset matokuuritkin maisteltiin ja kynnet leikattiin. Pojat on olleet oikein tyytyväisiä ja kasvaneet hyvin.
V-pentue on nimetty seuraavasti; Ville Vallaton, Viidakkorumpu, Villahousu ja Verokarhu. Tänään otettiin myös yksityiskuvat.

22.8.2020

Kertun ja Santun syntyivät eilen illalla. Pentueessa 6 tyttöä ja yksi poika. Ensikertalaisen synnytys sujui rauhallisesti hitaasti tehden. Pienokaisten hoidon tuore mamma on aloittanut hienosti.

Kerttu ja pennut
Kerttu ja pennut

17.8.2020

Hertan ja Tarmon pennut syntyivät. Tuloksena 4 poikaa. Synnytys sujui rauhallisesti normaaliin tapaan. Äiti ja pojat voivat hyvin.

Hertta ja pennut
Hertta ja pennut

20.7.2020

Hertta ja Kerttu kävivät tiineysultrassa. Molemmat tytöt ovat tiinehtyneet. Nyt vaan odotellaan ja toivotaan että kaikki sujuu loppuun asti hyvin.

Hertta ja Kerttu
Hertta ja Kerttu

22.6.2020

Kerttu astutettu Santulla (Touhu-ukon Juppe). Pentuja toivotaan viikolle 34.

Kerttu ja Santtu
Kerttu ja Santtu

17.6.2020

Hertta astutettu Tarmolla. (T. Rantaleijona). Jos onni myötä pentuja toivotaan elokuun puolenvälin jälkeen.

Hertta ja Tarmo
Hertta ja Tarmo

26.3.2020

Hertan silmät peilattiin tänään edelleen terveeksi. Hertalle pentusuunnitelmia seuraavaan juoksuun jota odotellaan touko/kesäkuulle.

Hertta
Hertta

22.1.2020

Kerttu kävi tiineysultrassa ja ikävä kyllä Kerttu ei ole tiinehtynyt. Ensi juoksuun uudet suunnitelmat toivottavasti paremmalla tuurilla.

Kerttu
Kerttu

23.12.2019

Kerttu astutettu Topilla (Hännänhuiskeen Ehtymätön Myrsky). Pentuja toivotaan viikolle 7.

Kerttu
Kerttu

Topi
Topi

23.10.2019

Pennut tulivat tänään 6-viikon ikään ja käytiin eläinlääkärillä sirutuksilla ja terveystarkastuksessa. Kaikilla tytöillä oli asiat kunnossa. Matkustaminen sujui tosi rauhallisissa merkeissä. Ensi viikolla onkin sitten aika luovuttaa tyttäret omien ihmisten pariin. Kaikille löytyi kivat kodit. Jäämme mielenkiinnolla seuraamaan likkojen kasvua. Uudet kuvat otettiin myös tänään.

8.10.2019

Tuiskun ja Tarmon pennut tulevat huomenna 4-viikon ikäisiksi. Lisäruuan syöminen on aloitettu ja pienokaiset kasvavat nyt silmissä. Tällä viikolla aloitellaan myös ulkoilut. Toivotaan kuivia kelejä. Uudet yksityiskuvat otettiin.

26.9.2019

Tuiskun ja Tarmon prinsessat ovat tulleet parin viikon ikäisiksi. Tytöt on nimetty kellokukka teeman mukaan; Kaunokello, Sinikello, Morsiuskello, Keijunkello ja Neidonkello. Ensimmäiset matokuurit maisteltiin ja kynsiäkin jo kerran leikattiin. Kävelyharjoitukset ovat alkaneet. Tuisku äiti on jatkanut lastensa hoitoa erittäin hienosti ja eipä juuri ole ääntä kuulunut tähän saakka pentulaatikosta. Tänään otettiin myös ensimmäiset yksityiskuvat.

Kellokukka -pentuja

10.9.2019

Tuiskun ja Tarmon pennut syntyivät viime yönä. Pentueessa viisi prinsessaa.Synnytys sujui normaaliin tapaan ja tuore äiti on alkanut hienosti hoitamaan lapsiaan. Kaikille pennuille on kodit tiedossa.

Tassutuvan Puna-Ailakki

17.8.2019

Hertan ja Röllin ovat käyneet eläinlääkärin tarkastuksessa ja samalla saivat sirutkin. Kaikilla oli asiat kunnossa. Nyt mennään jo viimeistä viikkoa yhdessä ja ensi viikonlopun aikana kaikki matkustavat uusiin koteihin. Kaikille löytyi rakastavat kodit ja mukavat ihmiset.

Tänään otettiin uudet yksityiskuvatkin.

Kesäyön-pentue
Kesäyön-pentue

8.8.2019

Tuisku ultrattu kantavaksi. Tuiskun ja Tarmon pentuja odotellaan syyskuun 10:n päivän seudussa.

Tassutuvan Puna-Ailakki
Tarmo ja Tuisku

2.8.2019

Kesäyön-pentue on tullut 4-viikon ikäiseksi ja uudet yksityiskuvat otettiin. Kiinteä ruuan syöminen on aloitettu ja pienokaiset kasvavat silmissä.

Kesäyön-pentue
Kesäyön-pentue

21.7.2019

Hertan ja Röllin pienokaiset ovat tulleet 2-viikon ikäisiksi. Hertta on hoitanut lapsiaan erinomaisesti. Kaikilla on silmät avautuneet ja kävelyharjoitukset ovat alkaneet. Pennut ovat saaneet myös nimet kesäyön teeman mukaan, koska syntyivät kauniina kesäyönä. Tytöistä tuli; Kesäyön Auringonaavistus, Kesäyön Usvaperhonen, Kesäyön Tuulentuoma, Kesäyön Keijunkuiskaus ja Kesäyön Kasteenkimallus. Poika sai nimekseen Kesäyön Valonhaltija. Ensimmäiset yksityiskuvatkin otettiin. Kaikille pennuille on kodit tiedossa.

10.7.2019

Tuisku astutettu Tarmolla. Pentuja toiveissa syyskuun 10. päivän seudussa.

Tarmo ja Tuisku
Tarmo ja Tuisku

5.7.2019

Hertan ja Röllin pennut syntyivät viime yönä. Pentueessa 5 tyttöä ja 1 poika. Synnytys sujui normaaliin tapaan ja tuore äiti on aloittanut hellästi hoitamaan lapsiaan.

Meikäläisen Syyshertta Hertta
Hertta ja pennut

4.6.2019

Hertta on ultrattu tänään tiineeksi. Hertan ja Röllin pienokaisten odotetaan syntyvän heinäkuun 6. seutuvilla.

Meikäläisen Syyshertta Hertta
Hertta

4.5.2019

Hertta astutettu Röllillä (Staalon Intiaanipäällikkö). Jos onni myötä pentuja toiveissa 6.7. seutuvilla. Nyt siis sama yhdistelmä, joka oli viime juoksuun, mutta Hertta ei silloin tullut kantavaksi. Nyt toivotaan parempaa tuuria. Terveystietojen pohjalta yhdistelmään ei ole tullut muutoksia ja yhdistelmähän oli silloin viimeksi Lappalaiskoirien jalostustoimikunnan hyväksymä.

Meikäläisen Syyshertta Hertta
Hertta

Staalon Intiaanipäällikkö Rölli
Rölli

1.3.2019

Pentusuunnitelmia kasvatillemme Tuiskulle (Tassutuvan Puna-ailakki). Tuisku on tulossa meille jalostuslainaan. Juoksua odotellaan alkukesälle. Hertta on myös tarkoitus astuttaa seuraavaan juoksuun. Kertun pentusuunnitelmat siirtyvät näillä näkymin ensi talvelle.

Tassutuvan Puna-Ailakki Tuisku

16.2.2019

Kertun silmät peilattiin tänään terveiksi. Nyt on Kertun terveystutkimukset valmiit. Kertulle pentusuunnitelmia seuraavaan juoksuun, lisätietoja kevään kuluessa.

Miskajasmin Kesätuuli Kerttu

5.2.2019

Kerttu kävi luustotutkimuksissa ja hienot tulokset saapuivat. Lonkat; A/A ja kyynärät 0/0. Vielä silmäpeilaus niin terveystutkimukset ovat valmiit.

Miskajasmin Kesätuuli Kerttu

9.1.2019

Hertan kanssa käytiin tiineysultrassa, mutta ikävä kyllä tyhjää näytti. Harmi, kun pentueelle oli tosi paljon kysyntää. Seuraavaan juoksuun uudet suunnitelmat.

Hertta

2.1.2019

Ruusa on siirtynyt ajasta iäisyyteen. Elettyään pitkän terveen elämän (20.12.2002 - 2.1.2019). Ruusan kunto heikkeni syksyn mittaan. Liekkö kuumalla kesällä ollut osuutta asiaan? Ruusan höperyys oireet lisääntyivät, eikä Ruusa viihtynyt enää muiden joukossa vaan hakeutui yksinäisyyteen. Liikkuminen muuttuin myös huterammaksi ja välillä takapääkin alkoi pettää. Ruoka maistui loppuun asti. Ruusa oli ensimmäinen oma kasvatti joka jäi kotiin kasvamaan. Ruusan muisto elää vahvana jo useissa sukupolvissa.Ihanat muistot meitä lohduttakoon suuressa surussa. Näin on Ruusan paras.

Ruusa

10.12.2018

Hertta astutettiin eilen Röllillä. Jos onni myötä toiveissa uusia Tassutupalaisia helmikuun 9.päivän seutuvilla.

Hertta ja Rölli

Hertta ja Rölli

13.9.2018

Hertan silmät peilattiin tänään terveiksi. Tämän tuloksen myötä Hertan pentusuunnitelmat etenevät ja ensisijainen isäehdokas selviää syksyn kuluessa. Astutusjuoksua odotellaan vuodenvaihteen tietämiin.

Hertta

14.8.2018

Seitsemän veljestä kävi tänään pentutarkissa eläinlääkärin luona. Kaikilla oli asiat kunnossa. Eläinlääkärireissu sujui alun konsertin jälkeen rauhallisissa merkeissä. Ensi viikonlopun aikana pojat siirtyvät uusiin koteihinsa. Kaikille löytyi ihanat kodit ja ihmiset.

Jukolanpojat

28.7.2018

Pojat ovat tulleet 4-viikon ikäisiksi ja alkavat pikkuhiljaa muuttua omiksi persooniksi. Uudet yksityiskuvat otettiin. Pienokaiset syövät lisäruokaa hyvällä ruokahalulla ja ovat jo vikkeliä poikia. Toisen madotuksen aika oli myös tänään ja kynnetkin leikkattiin toiseen kertaan.

Jukolanpojat

16.7.2018

Pennut ovat tulleet reilun 2-viikon ikäisiksi ja kaikilla on silmät auenneet myös ensiaskeleet on otettu. Matokuuritkin maisteltiin ja kynnet leikattiin. Seitsemän veljestä on nimetty Jukolanpoikien mukaan lisänimien kera; Lupsakka Timo, Pikku Eero, Tolkun Aapo, Erakko Lauri, Topakka Tuomas, Julma Juhani ja Saarnamies Simeoni. Yksityiskuvat myös otettiin.

Elli ja pennut

9.7.2018

Ellin ja Kaapon pojat ovat tulleet reilun viikon ikäisiksi. Elli on jatkanut lapsien hoitoa hienosti ja kaikki on mennyt tähän asti oikein hyvin. Kaikille pennuille näyttäisi nyt olevan kodit tiedossa.

Elli ja pennut

30.6.2018

Ellin ja Kaapon pennut ovat syntyneet. Tuloksena 7 veljestä. Synnytys sujui rauhallisesti normaaliin tapaan. Väreinä parkkia merkein ja kermaa. Äiti ja lapset voivat hyvin. Pentuja vapaana.

Elli ja pojat

2.6.2018

Elli ultrattu tiineeksi. Ellin ja Kaapon pentuja odotellaan viikolle 26.

Tassutuvan Naavakukka

Peikkovuoren Suffeli

27.4.2018

Tassutuvan Naavakukka "Elli" astutettu Peikkovuoren Suffelilla " Kaapo". Pentuja toivotaan kesäkuun 29. päivän tienoilla.

Tassutuvan Naavakukka

Peikkovuoren Suffeli

15.3.2018

Tytöt ovat saaneet nimikseen Tunturipuron timantti ja Hallanoron Helmi. Tänään käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa. Tunturipuron Timantin alku ei ole ollut paras mahdollinen. Ensin tulehtui napa johon antibioottikuuri mistä seurauksena kova ripuli. Sitten varmasti vastustuskyky heikkeni ja siitä seurasi hengitystie-infektio johon tällä hetkellä myöskin lääkekuuri. Pentutarkastuksessa ei ilmennyt muuta poikkeavaa kuin tuo hengitystie-infektio. Hallanoron Helmin asiat olivat kunnossa.

Tytöt

15.3.2018

Tytöt ovat saaneet nimikseen Tunturipuron timantti ja Hallanoron Helmi. Tänään käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa. Tunturipuron Timantin alku ei ole ollut paras mahdollinen. Ensin tulehtui napa johon antibioottikuuri mistä seurauksena kova ripuli. Sitten varmasti vastustuskyky heikkeni ja siitä seurasi hengitystie-infektio johon tällä hetkellä myöskin lääkekuuri. Pentutarkastuksessa ei ilmennyt muuta poikkeavaa kuin tuo hengitystie-infektio. Hallanoron Helmin asiat olivat kunnossa.

Tytöt

1.2.2018

Hertan ja Jutin kaksi narttupentua syntyivät eilen illalla. Synnytys sujui normaalisti. Emä ja pikku prinsessat voi hyvin.

Hertta ja vauvat

28.12.2017

Hertta ultrattu tänään kantavaksi. Pentujen odotetaan syntyväksi 3.2.2018 seutuvilla. Pentueen isänä Staalon Lätkäjätkä "Juti".

Hertta><br><br>


						<p class=2.12.2017

Hertta astutettu Jutilla (Staalon Lätkäjätkä). Jos onni myötä pentuja toiveissa viikolle 5.

Juti ja Hertta><br><br>						<p class=22.7.2017

Tassutuvan joukon jatkoksi liittyi tänä päivänä Miskajasmin Kesätuuli, jota Kertuksi kutsutaan. Tervetuloa pikkulikka! Anna-Maijalle ja Jormalle kiitokset ihanasta pennusta.

Miskajasmin Kesätuuli

20.7.2017

O-pennut kävivät tänään eläinlääkärin luona sirutuksessa ja pentutarkastuksessa. Oman onnen sepällä oli tällä hetkellä hyvin lievä yläpurenta jonka eläinlääkäri uskoo tasoittuvan. Muutoin kaikkien asiat olivat kunnossa. Ensi viikolla pienokaiset alkavat matkustamaan uusiin koteihin. Kaikille löytyi vastuuntuntoiset ja mukavat kodit.

O-pennut

5.7.2017

O-pentue on tullut 4-viikon ikäiseksi ja uudet kuvat otettiin tänään. Pienokaiset syövät jo lisäruokaa äidinmaidon lisäksi ja ovat hyvin kasvaneet. Ulkoilua on myös harrastettu runsaasti. Satu äiti on huolehtinut lapsukaisistaan hienosti.

22.6.2017

Pennut ovat tulleet 2-viikon ikäiseksi. Silmät ovat avautuneet ja ensiaskeleitakin on jo otettu. Ensimmäiset yksityiskuvatkin otettiin tänään. Pentue on nimetty O-kirjaimen mukaan. Tytöt ovat; Omenankukka ja Onnenapila. Pojat; Oman Onnen Seppä, Onnenpekka, Onnenonkija ja Onnimanni.

O-pennut

7.6.2017

Sadun ja Epun pennut syntyivät. Pentueessa 2 tyttöä ja 4 poikaa. Synnytys sujui rauhallisesti. Äiti on aloittanut hoitamaan lapsiaan hellästi.

Satu ja pennut

4.5.2017

Satu ultrattu tiineeksi. Nyt vaan odotellaan pienokaisia syntyväksi 7.6 seutuvilla.

Satu ja Eppu

5.4.2017

Satu astutettu Epulla (Kultaposken Eppu). Jos onni myötä niin pentuja odotellaan viikolla 23. Jos kiinnostuit niin otathan yhteyttä puh. 050 3022343, Kirsti.

Satu ja Eppu

7.12.2016

Hertta kävi luustotutkimuksissa ja hienot tulokset sieltä saapuikin; lonkat A/A ja kyynärät 0/0.

Hertta

7.12.2016

Tänään käytiin T-pentueen kanssa eläinlääkärin tarkastuksessa. Lapsukaiset matkustivat erittäin nätisti ja reissu sujui rauhallisissa merkeissä. Pieniltä napanappuloilta ei tälläkään reissulla vältytty, mutta ne eivät tule aiheuttamaan mitään toimenpiteitä. Muutoin kaikkien asiat olivat kunnossa. Ensi maanantaista lähtien pikkuiset alkavat siirtymään uusiin koteihin. Kaikille löytyi hyvät kodit ja ihanat ihmiset.

T-pennut

6.12.2016

T-pentue tuli eilen 6-viikon ikäiseksi ja uudet kuvat otettiin.

29.11.2016

P-pentue kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa.Siellä todettiin Pillipiiparilla lievä häntämutka ja Pesukarhulla sekä Partiopojalla pienet napatyrät jotka eivät aiheuta toimenpiteitä.Muutoin kaikkien asiat olivat kunnossa. Ensi viikonloppuna pienokaiset alkavat matkustamaan uusiin koteihin.

P-pennut

27.11.2016

P-pentue tuli eilen 6-viikon ikäiseksi ja uudet kuvat otettiin.

20.11.2016

T-pennut tulevat huomenna 4-viikon vanhoiksi ja uudet kuvat otettiin. Lisäruokaakin jo syödään ja pikkuhiljaa aloitellaan myös ulkoiluja. Kaikkille pennuille on kodit löytyneet.

13.11.2016

P-pennut on tullut 4-viikon vanhaksi ja uudet kuvat otettiin.

6.11.2016

Tarun ja Jerin pennut tulevat kahden viikon ikäisiksi huomenna. Silmät alkavat olla kaikilla auki. Tänään otettiin ensimmäiset passikuvatkin. Pentue on nimetty T-kirjaimen mukaan. Tytöt; Talvikki ja Tiramisu. Pojat; Tangokuningas, Tervaleijona, Tammenterho, TaikaJim ja Timotei. Pojista yksi vielä omaa kotia vailla.

13.11.2016

P-pentue on tullut 4-viikon vanhaksi ja uudet kuvat otettiin.

6.11.2016

Tarun ja Jerin pennut tulevat kahden viikon ikäisiksi huomenna. Silmät alkavat olla kaikilla auki. Tänään otettiin ensimmäiset passikuvatkin. Pentue on nimetty T-kirjaimen mukaan. Tytöt; Talvikki ja Tiramisu. Pojat; Tangokuningas, Tervaleijona, Tammenterho, TaikaJim ja Timotei. Pojista yksi vielä omaa kotia vailla.

Taru ja pennut
Taru ja pennut

30.10.2016

Mallan ja Niilan pennut ovat tulleet kahden viikon ikäisiksi. Pienokaiset ovat avanneet silmänsä ja ensiaskeleitakin jo otetaan. Pennut nimettiin myös P-kirjaimen mukaan. Tytöt; Poutapilvi ja Puna-Ailakki. Pojat; Pyykkipoika, Pillipiipari, Pesukarhu, Pataässä ja Partiopoika. Tänään otettiin myös ensimmäiset yksityiskuvat.

Malla ja pennut
Malla ja pennut

25.10.2016

Tarun ja Jerin lapset syntyivät. Pentueessa 7 pentua, 2 tyttöä ja 5 poikaa. Äiti ja lapset voi mainiosti. 2 urosta vapaana.

Taru ja pennut
Taru ja pennut

15.10.2016

Mallan ja Niilan lapset syntyivät. P-pentueessa 2 tyttöä ja 5 poikaa.

Malla ja pennut
Malla ja pennut

5.9.2016

Tassutuvan laumassa muutoksia;
Hilla on jo pitemmän aikaa viettänyt kaupunkikoiran elämää Kuopiossa tyttäremme luona. Hilla oli aluksi pieniä aikoja heidän seuranaan, mutta nyt pysyvästi siellä. Hillaa toki tapaamme usein.

Tarmo on muuttanut Kouvolan seudulle äitinsä Sohvin kaveriksi. Tarmohan palasi Tassutupan takaisin, mutta kivien syönti aiheutti liikaa ongelmia meidän oloissa ja päätettiin etsiä Tarmolle koti jossa olisi pääasiassa sisäkoirana. Kiitokset Anulle perheineen, kun tarjositte Tarmolle hyvän kodin. Tarmoon on jätetty pari jalostusoikeutta.

Satu on myös saanut uuden kodin kasvattimme Mattimyöhäsen seuralaisena Ilomantsissa. Satulla alkoi olla ongelmia meidän narttulaumassa ja Tarmon kodin etsinnän yhteydessä tuli esille tuttu paikka, niin mikäpä oli lähteä kokeilemaan, miten Satu ja Sulo porukassa pärjää. Hyvin on kaveruksilla mennyt. Kiitokset Keräsen perheelle tästä mahdollisuudesta. Satuun on myös jätetty yksi jalostusoikeus. Eli Tassutuvassa asustaa tällä hetkellä; Ruusa; Likka, Taru ja Hertta.

Hilla
Hilla

Tarmo ja Sohvi
Sohvi ja Tarmo

Satu ja Sulo
Satu ja Sulo

24.8.2016

Tassutupaan mahdollisesti tulossa syksyksi pentueita tuplana. Taru (Tassutuvan Ekatyttö) astutettu Jerillä (Karvakatraan Ealas). Pentuja toiveissa 25.10. tienoilla.

Taru

Jeri

15.8.2016

Malla (Tassutuvan Kastehelmi) astutettu Niilalla (Terhakan Yökyöpeli). Jos onni myötä, niin pentuja odotellaan lokakuun puolenvälin seutuun.

Malla

Niila

23.6.2016

Tarmo palannut takaisin Tassutupaan likkojen seuraksi isänsä kanssa lisääntyvien yhteenottojen vuoksi.

Tarmo

28.4.2016

Käytiin pentujen kanssa eläinlääkärin tarkastuksilla. Nokinutulta puuttui vielä toinen kives, muutoin kaikkien asiat olivat kunnossa. Ensi viikolla lapsukaiset alkavat matkustamaan uusiin koteihin.

N-pennut
N-pennut

13.4.2016

4-viikkoisista pennuista otettiin uudet kuvat. Ulkoilut on aloitettu ja ihmeteltävää riittää. Kaikille on löytynyt oikein kivat kodit.

31.3.2016

Tänään otettiin ekat yksityiskuvat reilun kahdenviikon ikäisistä nassikoista. Pienokaisilla on silmät auenneet ja kävelykin alkaa sujua. Ensi viikolla aletaan jo maistelemaan lisäruokaa. Satu äiti on hoidellut hienosti lapsiaan. N-galleria

22.3.2016

N-pentue alkaa tulla viikon ikäiseksi ja pienokaiset ovat saaneet nimet. Pojat ovat; Nokinuttu, Noopelinalle, Napakettu ja Nummisuutari ja tytär on nimetty Naavakukaksi.

Pojat
Nokinuttu, Noopelinalle, Napakettu ja Nummisuutari

Tyttöä
Naavakukka

15.3.2016

Satun ja Jallatin pienokaiset syntyivät tänään. Pentueessa 4 urosta ja 1 narttu. Tuore äiti hoitaa lapsiaan hienosti.

Satu
Satu ja pennut

10.2.2016

Satu ultrattu tiineeksi, pentuja odotellaan maaliskuun puolenvälin seutuun.

Satu
Satu

16.1.2016

Satu astutettu Terhakan Jallatilla. Pienokaisia toivotaan maaliskuun puolen välin seutuun.

Satu
Satu

Terhakan Jallat
Terhakan Jallat

9.10.2015

Eilen kävivät Jari Ahon silmätarkastuksessa; Taru, Tarmo, Satu ja sijoituslikkani Malla. Kaikilla terveet silmät. Näiden tulosten myötä alkavatkin pentusuunnitelmien teot Satulle ja Mallalle. Molemmille suunnitelmissa pentueet ensi vuodelle.

Taru, Tarmo, Satu ja Malla
             Taru                              Tarmo                           Satu                             Malla

5.10.2015

Tassutuvan joukon jatkoksi on liittynyt pikkutyttö nimeltään Meikäläisen Syyshertta, kotoisammin Hertta.

Tervetuloa joukkoon pikkulikka!

Meikäläisen Syyshertta
Hertta

1.10.2015

Satu ja sijoitustyttöni Malla (T.Kastehelmi) kävivät luustokuvauksissa, Satulla lonkat; A/A kyynärät; 0/0. Mallan lonkat; B/B. Hyvät tulokset molemmilla tytöillä. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa silmäpeilaukset.

Satu
Satu

Tassutuvan Kastehelmi
Tassutuvan Kastehelmi

2.8.2015

Heinäkuun loppupuolella vierailimme Tallinassa kasvattimme T. Voeveikkosen "Tassu" kotona. Monet kiitokset Margukselle vieraanvaraisuudesta. Paljon on tehty työtä Tassun kanssa; tuloksena tottelevainen ja reipas koira.

Tassutuvan Voeveikkonen
Tassutuvan Voeveikkonen

1.8.2015

Pidettiin Tassutuvalla K-pentujen pentutapaaminen. Kiva oli tavata 1-vuotiaita omistajineen. Paljon kiitoksia kaikille mukana olleille. Hienosti olette koiranne hoitaneet.

K-pentue
K-pentueen pentutapaaminen

15.7.2015

Pennut kävivät tänään eläinlääkärin tarkastuksessa. Tahvolla (Mattikukkarossa) ja Mellillä (Mehumaija) oli pikkuruiset napatyrät joita ei todennäköisesti koskaan tarvitse leikata. Joikulla (Taskumatti) ei ollut vielä toinen kives laskeutunut. Muutoin pikkuisten asiat olivat kunnossa. Reissu meni rauhallisissa merkeissä. Viikonlopun aikaan pennut matkustavat uusiin koteihinsa.

Maija ja Matti-pennut
Maija- ja Matti -pennut

27.6.2015

Pennut ovat tulleet 4-viikon ikäisiksi. Lisäruokaa syödään jo hyvällä ruokahalulla ja ulkoilut on myös aloitettu.Tänään otettiin uudet yksityiskuvat.

Maija ja Matti-pennut
Maija- ja Matti -pennut

15.6.2015

Maija- ja Mattipentue on tullut kahden viikon ikäiseksi ja nimetkin on annettu. Pojat ovat: Taskumatti, Mattimyöhänen ja Mattikukkarossa. Tytöstä tuli Mehumaija. Pienokaisilla on silmät auenneet ja ensi askeleitakin yritetään jo ottaa. Taru-mamma on hienosti hoitanut vauvojaan. Tänään otettiin yksityiskuvatkin.

Maija ja Matti-pennut
Maija- ja Matti -pennut

1.6.2015

Tarun ja Sampon pienokaiset syntyivät eilen. Pentuessa 1 tyttö ja 3 poikaa. Synnytys sujui Tarumaiseen tapaan rauhallisesti. Äiti ja lapset voivat hyvin. Kaikille pennuille on kodit tiedossa.

Taru
Taru

27.4.2015

Tarun tiineys varmistettu ultralla. Pentuja odotellaan syntyväksi touko-kesäkuun vaihteessa.

Taru
Taru

26.4.2015

Tarmokin tuli 4.4 toistamiseen isäksi kun Nellibrais kenneliin syntyi 9 pentua, 1 poika ja 8 tyttöä. Emänä Nellibrais Amalia. Kaikille pienokaiselle on kodit tiedossa.

Tarmo on muutoin nykyään enimmäkseen asustellut Meijun ja Juhan luona poikaporukassa.

Tarmo
Tarmo

29.3.2015

Taru astutettu Sampolla (Erätytön Sisukas Sampo). Pentuja toiveissa touko-kesäkuun vaihteessa.

Taru
Taru

Sampo
Sampo23.2.2015

Kasvatillemme T. Kesäkaunosilmälle "Jiella" ja Miskajasmin Sademiehelle "Mosku" on tulossa kevätpentue. Pentuja odotellaan syntyväksi 29.3. seutuvilla.

Jiellalla B/B lonkat, silmät OK, PRA: Terve ja Pompen: Normaali, Moskulla A/A lonkat, silmä OK,
PRA: ei testattu ja Pompen: Normaali.

Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä.

Lisätietoja; Anna-Maria Huovinen, Kaavi puh: 040 415 4722

Mosku
Mosku

Jiella
Jiella

25.1.2015

Satu kävi tänään ensimmäisessä näyttelyssään. Tuloksena JUN ERI erinomaisella arvostelulla.

Satu

11.9.2014

K-pentue kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa. Kipinämikolla todettiin pienen pieni napatyrä joka ei aiheuta toimenpiteitä. Muuten kaikkien pentujen asiat olivat kunnossa ja reissu meni rauhallisissa merkeissä. Ensi viikolla pienokaiset alkavat siirtymään omiin koteihinsa.

K-pentue
K-pentue

3.9.2014

Pennut tulivat tänään viiden viikon ikäisiksi ja saivat mikrosirut niskaansa. Onneksi säät ovat suosineet ja on voitu paljon ulkoilla sekä tutustua muuhun laumaan. Pikku-Satu leikkii pentujen kanssa innokkaasti. Tänään otettiin myös uudet kuvat.

1.9.2014

Tarmokin tuli kesän aikaan isäksi, kun Staalon kenneliin syntyi 15.7. viisi pentua 1 tyttö ja 4 poikaa.

Staalon K-pentue
Staalon K-pentue

25.8.2014

Pienokaiset ovat lähes 4-viikon ikäisiä ja äidinmaidon lisäksi syödään jo kiinteää ruokaa. Myös ulkoilut on aloitettu. Tänään otettiin uudet yksityiskuvatkin. Kaikille lapsukaisille on kodit tiedossa.

13.8.2014

Pennut ovat tulleet 2-viikon ikäisiksi ja kaikilla on silmät auenneet. Tänään otettiin ensimmäiset yksityiskuvat. Taru-äiti on jatkanut lapsien hoitoaan hienosti. Kaikilla on painot tuplaantuneet ja tänään maistellaan myös ensimmäistä kertaa matolääkettä.

5.8.2014

Tassutuvan K-pentue on tullut viikon vanhaksi ja nimetkin on annettu;

Tyttäret; Kastehelmi, Kukka-Maaria ja Kaunotar
Pojat; Kilpakosija, Kipinämikko, Kulkuri, Kelpokaveri ja Kairankävijä.

Taru on hoitanut lapsiaan mallikkaasti. Vapaana ainakin yksi uros.

Taru ja pennut
Taru ja pennut

Tytöt
Tytöt

Pojat
Pojat

29.7.2014

Tarun ja Tuiskun pennut syntyivät tänä aamuna. Pentueessa 5 urosta ja 3 narttua, väreinä kermaa ja mustaa merkein. Synnytys sujui ongelmitta ja äiti ja lapset voivat hyvin. Urospentuja vapaana.

Taru ja pennut

25.6.2014

Taru kävi eilen ultrassa ja pienokaisia näyttäisi olevan tulossa. Pentuja odotellaan syntyväksi 27.7 seutuvilla.

Taru

26.5.2014

Taru astutettu Tuiskulla (Lappjuscan Bjarne). Pentuja toiveissa 26.7. seutuville. Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä.

Tuisku ja Taru

8.5.2014

Tassutupaan on muuttanut uusi asukas tyttö nimeltään Satu (e. Naavatassu Caty i. Staalon Ötveltäjä). Kiitos kasvattaja Jaanalle ihanasta koiravauvasta.28.3.2014

Tarmo kävi lonkkakuvauksissa ja oikein hyvät tulokset tulivat tänään; Lonkat A/A ja kyynerät 0/0.23.1.2014

Taru tarkoitus astuttaa seuraavaan juoksuun jota odotellaan loppu keväälle tai kesälle. Sulhaseksi suunniteltu Tuiskua (Lappjuscan Bjarne).

Taru Tuisku

19.1.2014

Taru ja Tarmo kävivät silmäpeilauksissa 18.1.2014, molemmilla terveet silmät. Tarulle suunnitteilla pentue seuraavaan juoksuun. Lisätietoja lähiaikoina.

Taru Tarmo

1.12.2013

Pompen taudin testi on tullut osaksi jalostuskoirille tehtävistä tutkimuksista. Pompen tauti tarkoittaa etenevää aineenvaihdunnallista sairautta, joka aiheuttaa mm. kasvun hidastumista ja poikkeavuutta ruuansulatuselimistössä. Yleensä tauti johtaa kuolemaan ennen kahden vuoden ikää. Lisätietoja sairaudesta löytyy Lappalaiskoirat Ry:n sivuilta, linkki lopussa.

Dagolas Naavaparran testauksen kautta selvisi, että kasvattimme Luomu-Lyyli on taudin kantaja, samoin mummo-koiramme Ruusa on kantaja. Kantajuus tarkoittaa, että jalostuksessa kantaja voidaan yhdistää vain terveeseen koiraan. Kantaja ei siis itse ole sairastunut tautiin. Toivomme, että kasvattiemme omistajat huomioisivat Pompen taudin testauttamalla koiransa, jos he suunnittelevat käyttävänsä koiraansa jalostukseen.

Jos asia mietityttää, voit olla yhteydessä meihin.

Hyvää joulunodotusta kaikille sivustoamme seuraaville!

Linkki Lappalaiskoirat Ry:n tiedotteeseen:
http://www.lappalaiskoirat.fi/puskis/viewtopic.php?f=16&t=1593&sid=59b558a70246214344b245c3499befd2

20.7.2013

Meidän rakas Sussu (Rahkisvildu) nukkui eilen eläinlääkärin luona ikiuneen. Sussun kunto heikkeni huomattavasti tämän viikon aikana. Liikkuminen oli hyvin hankalaa ja syöminen loppui lähes kokonaan. Päätös Sussun päästämisestä pois oli todella vaikea, mutta näin oli Sussulle parasta. Sussu on haudattu kotirantaan Siriuksen viereen lepäämään. Monien yhteisten vuosien muistot meitä lohduttaa ja Sussun elämä jatkuu useissa sukupolvissa.


Sussu 16.11.1999 - 18.7.2013

18.7.2013

Sohvi on saanut uuden hyvän kodin perheen ainoana koirana. Eri järjestelyistä huolimatta Sohvi ei sopeutunut koiralaumaan.


Sohvi

25.6.2013

Savolais-pentue kävi eilen eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikilla oli asiat kunnossa. Ensi viikonlopun aikana pienokaiset siirtyvät uusiin koteihin, kaikille löytyi hyvät kodit. VoeVeikkonen matkaa Viroon saakka ja on toinen vientikoira Tassutuvasta.


Savolais-pentue

17.6.2013

Hiski (T. Hiski) on käynyt kokeilemassa lampaanpaimennusta.Hyvä Hiski ja Sonja!


Hiski


Hiski

15.6.2013

Leevi (Tassutuvan Ykkönen) kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikki näytti olevan kunnossa. Pikkumiehelle löytyi oikein hyvä koti, minne matka käy ensi viikolla.


Leevi

28.5.2013

Savolais-pentue on tullut reilun 2-viikon ikäiseksi. Pienokaisten silmät ovat auenneet ja ensiaskeleitakin on jo otettu. Tänään otettiin ekat yksilökuvat.

21.5.2013

Sohvin ja Papun reilun 3-viikon ikäinen Leevi poika on saanut jalat alleen ja tänään käytiin ensimmäisen kerran ulkoilmaa ihmettelemässä. Tällä viikolla aletaan myös lisäruokaa maistelemaan.


Leevi

21.5.2013

Tarun ja Pyryn reilun viikon ikäinen Savolais-pentue on nimetty. Pojat ovat: VoeVeikkonen ja Veljmies. Tyttäret: Siskotyttö, Morsmaekku ja Silimänsoma.


Pojat


Tytöt

13.5.2013

Sohvin ja Papun ykköspoika on tullut 2-viikon ikäiseksi ja silmätkin ovat auennet. Ruokaa on ollut äidillä riittämiin ainoalle lapselleen ja pojan koko on tietysti sen mukainen.


Ykkönen

11.5.2013

Tarun pennut syntyivät tänä aamuna. Pentueessa 3 tyttöä ja 2 poikaa. Synnytyksen hitaasta käynnistymisestä huolimatta kaikki sujui lopulta hyvin ja tuore äiti hoitaa pienokaisiaan hellästi.


Taru ja pennut

29.4.2013

Sohvi synnytti tänä aamuna yhden ainoan urospennun. Pulska poika (450g) teetätti äidillään ison urakan; syntyi kuitenkin pitkän ponnistusvaiheen jälkeen omin avuin maailmaan. Äiti ja Tassutuvan "Ykkönen" voivat hyvin.


Sohvi ja "Ykkönen"

6.4.2013

Taru kävi ultrassa ja kyllä sieltä on pentusia tulossa. Nyt sitten vaan odotellaan...


Taru

26.3.2013

Sohvi käynyt tänään ultrassa ja sen mukaan pienoinen pentue olisi tulossa.


Sohvi

11.3.2013

Taru (Tassutuvan Ekatyttö) astutettu Pyryllä (Hiittanan Jellona). Pienokaisia odotellaan 10.5. seutuvilla. Tassutupaan nyt mahdollisesti siis tulossa kaksi pentuetta. Kumpikin yhdistelmä jalostustoimikunnan hyväksymä. Vanhemmat PRA-geenitestin mukaan terveitä ja A-lonkkaisia.


Taru


Pyry

26.2.2013

Naavatassu Bess "Sohvi" astutettu Tassutuvan Aurinkoleijonalla "Papu". Jos onni myötä, pentuja odotellaan 27.4. seutuvilla.


Sohvi


Papu

04.12.2012

Tarulta ja Tarmolta otettiin näytteet Pompen taudin geenitestausta varten ja vastaukset tulivat tänään. Kummankin tulos on Normaali eli terve.


Taru


Tarmo

13.11.2012

Tarulle odotellaan vielä astutusjuoksua jonka piti alkaa jo ajat sitten, sitä odotellessa....


Taru

22.9.2012

Tarmon PRA-geenitesti tulos saapui ja se on A eli terve.


Tarmo

11.7.2012

Kesäpentue kävi eläinlääkärin tarkastuksessa tänään. Kesärengillä oli vasta toinen kives laskeutunut muuten kaikkien pentujen asiat oli ok. Ensi viikolla pikkuiset alkavat siirtymään uusiin koteihin. Tassutupaan jää Rantaleijona kutsumanimeltään "Tarmo", joka on yhteisomistuksessa pentueen isän omistajan kanssa.


Kesä-pennut

25.06.2012

Pennut ovat lähes 4-viikkoisia. Nyt ulkoillaan jo useita kertoja päivässä myös lisäruokaa on alettu pikkuhiljaa maistelemaan. Kaikille pennuille on hyvät kodit tiedossa.


Kesä-pennut

14.06.2012

Pienokaiset ovat tulleet kahden viikon ikään. Kaikilla on silmät auenneet ja painot on tuplattu ajat sitten. Ensimmäiset yksityiskuvatkin otettiin tänään. Sohvi-mamma on jatkanut lapsiensa hoitoa hienosti.

04.06.2012

Sohvin ja Rymyn 30.5. syntyneet lapsukaiset ovat saaneet ajankohdan mukaan kesäiset nimet; tytöt: Kesäkaunosilmä ja Kesäkeijunmekko, pojat: Rantaleijona sekä Kesärenki.

31.05.2012

Sohvin(Naavatassu Bess) ja Rymyn(Dagolas Quumakalle) pennut syntyivät eilen, pentueessa kaksi tyttöä ja kaksi poikaa. Pikkuiset syntyivät helposti ja äiti ja lapset voivat hyvin.


Sohvi ja pennut

30.05.2012

Taru (Tassutuvan Ekatyttö) kävi silmäpeilauksessa ja silmät todettiin terveiksi. Tarulle suunnitteilla pentue seuraavaan juoksuun jota odotellaan syys-lokakuulle.


Taru

01.05.2012

Sohvi kävi tiineysultrassa ja kyllähän se siltä näyttää, että pikkuisia on tulossa. Nyt vaan odotellaan.


Sohvi

01.04.2012

Sohvi (Naavatassu Bess) astutettu Rymyllä (Dagolas Quumakalle). Jos onni myötä, pentuja odotellaan 3.6.2012. seutuvilla.


Rymy ja Sohvi

27.02.2012

Taru ja Sohvi kävivät pyörähtämässä Tuusniemen näyttelyssä nuortenluokassa mukavin tuloksin. Tarulle ERI, SA ja paras narttu nelonen. Sohville EH.


Sohvi ja Taru

07.02.2012

Sohville (Naavatassu Bess) ja Rymylle (Dagolas Quumakalle) pentusuunnitelmia seuraavaan juoksuun.


Sohvi

19.11.2011

Taru (Tassutuvan Ekatyttö) kävi lonkka-ja kyynärkuvissa. Hyvät tulokset sieltä tulikin. Lonkat A/A ja kyynärät 0/0.


Taru

Lokakuussa Tassutupaan muutti Naavatassu Bess kutsumanimeltään Sohvi. Sohvi etsi uutta kotia perheeseen ilmenneen allergian vuoksi. Nuori neiti on meidän Sussun tytön Tassutuvan Amritan tytär ja reilun vuoden ikäinen. Terveystutkimukset on myös tehty hienoilla tuloksilla: Lonkat A/A, kyynärät 0/0, silmät OK ja PRA=a vanhempien tuloksilla. Luonteelta Sohvi on vilkas, eloisa ja avoin.


Sohvi

3.10.2011

I-pentue kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja kaikilla oli asiat kunnossa. Tulevana viikonloppuna osa pienokaisista alkaa matkustamaan jo uusiin koteihin, kaikille löytyi oikein hyvät kodit.


I-pennut

27.9.2011

Ihansöpölle on myös koti löytynyt, joten kaikki pennut on nyt varattu.


Tassutuvan Ihansöpö

20.9.2011

Ihansöpölle etsitään vielä kotia peruutuksen vuoksi. Pennut ovat luovutusikäisiä 8.10. alkaen.


Tassutuvan Ihansöpö

11.9.2011

3-viikkoiset pienokaiset ulkoilivat tänään ensimmäistä kertaa ja lisäruokaakin on jo hyvällä ruokahalulla maisteltu.05.9.2011

I-pentue on tullut parin viikon ikään ja silmät auki tätä maailmaa katsellaan. Ensiaskeleitakin on jo otettu.29.8.2011

Pennut ovat saavuttaneet viikon iän. Lippe on hoitanut pienokaiset erinomaisesti ja painot ovat liki kaksinkertaistuneet. Pennut on nimetty I-kirjaimen mukaan.

Pojat: Iso-Antti, Ikkunaprinssi ja Ilo-ukko
Tyttäret: Ikikukka, Isäntyttö, Ihansöpö ja Ihme-Mimmi.


Lippe ja pennut

20.8.2011

Lipen ja Vilin pennut ovat syntyneet. Pentuja syntyi 7 joista kolme poikaa ja neljä tyttöä. Äiti ja lapset voivat hyvin. Väreinä riistoja ja yksi kermanvärinen poika. vapaana uroksia sekä narttuja.


Lippe ja pennut

6.8.2011

Hilla kävi silmäpeilauksessa ja ikävä kyllä sieltä löytyi tyypilliset kaihimuutoksen alut, jotka ovat tällä hetkellä pienet ja eläinlääkärin mukaan tuskin tulevat myöhemminkään Hillan näköön paljoakaan vaikuttamaan. Hillalle oli suunnitteilla pentue seuraavaan juoksuun, mutta tämän tuloksen myötä pentusuunnitelmat kariutuvat.


Hilla

18.7.2011

Lippe kävi tänään ultrassa ja kyllähän sieltä näyttäisi useampi pentunen olevan tulossa.


Lippe

19.6.2011

Lippe (Tassutuvan Ehta-emäntä) astutettu Vilillä (Staalon Ötveltäjä). Pentuja toiveissa 19.8. seutuvilla.


Lippe

16.01.2011

Surullisina kerromme, että Sirius nukkui pois äkillisesti tänä aamuna. Eilen kesken lenkin Siriukselle tuli sairaskohtaus, eikä se enää jaksanut kävellä. Röntgenkuvissa näkyi nestettä keuhkoissa sekä erittäin tiivistä keuhkokudosta. Nesteenpoistolääkitys aloitettiin, mutta siitä ei ollut enää apua. Tämä tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, mitään oireita emme ole aiemmin huomanneet. Ikävämme on suunnaton.

Tuhannet kiitokset kasvattaja Eevalle maailman parhaasta ystävästä.

25.05.2000 - 16.01.2011


19.10.2010

Tassutuvan väki toivottaa kaikille kasvateille perheineen sekä sivujen lukijoilleen Rauhaisaa Joulua ja Onnea tulevalle vuodelle 2011.12.10.2010

H-pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa. Helmerillä oli pienen pieni napatyrä joka eläinlääkärin mukaan ei todennäköisesti tule koskaan vaatimaan leikkausta, myöskään toinen kives ei vielä ollut laskeutunut. Muuten kaikkien pentujen asiat olivat kunnossa. Loppuviikosta karvapallerot alkavat matkustamaan uusiin koteihin. Kaikille löytyi oikein hyvät kodit.


H-pennut

4.10.2010

E-pennut kävivät eläinläärin tarkastuksessa. Pitkä ajomatka sujui rauhallisissa merkeissä. Kahdella pojalla ei ollut vielä toinen kives laskeutunut, muuten kaikkien pentujen asiat oli kunnossa. Loppuviikosta alkavat pienokaiset lähtemään uusiin koteihin. Kaikille löytyi mukavat ihmiset. Meidän iloksi ja joukon jatkoksi liittyy Ekatyttö kutsumanimeltään Taru.


E-pennut

7.9.2010

Hillan ja Kaarnikan pennut ovat tulleet reilun viikon ikään ja pienokaiset ovat saaneet nimet. Pojat ovat: Hupi, Hiski ja Helmeri. Tyttöset: Helmi, Hertta sekä Hymy.
Vapaana narttuja sekä uroksia.


Tytöt


Pojat

31.8.2010

Hillan ja Kuus'eikan Kaarnikan pennut ovat syntyneet (30.8.2010). Poikia tuli 4 ja tyttösiä 3. Ikäväksemme yksi poika menehtyi viime yönä. Synnytys sujui hyvin ja äiti hoitaa lapsiaan innolla. Väreiltään pennut ovat mustia merkein/riistoja sekä parkkeja/riistaparkkeja.

27.8.2010

Mustin ja Viksun pennut alkavat olla viikon ikäisiä. Musti on hoitanut pentuja oikein hyvin ja pienokaiset varttuvat silmissä. E-pentue on myöskin saanut nimet. Pojat ovat: Ekavekara, Eräveikko, Eri Elvis sekä Elämänsuola. Tyttäret: Ekatyttö, Esikon-nuppu ja Elämänilo. Yksityiskuvia otetaan kunhan pikkuisilta silmät avautuvat. Kaksi urosta vielä vailla omaa kotia.


Pojat


Tytöt

20.8.2010

Musti ja Viksun pennut ovat syntyneet, 7 pentua joista 3 narttu ja 4 urosta. Synnytys sujui vauhdikkaasti mutta muutoin rauhallisesti. Äiti ja pienokaiset voivat hyvin.
Väreiltään terhakkaat pikkumönkijät ovat mustia sekä mustia erilaisin merkein.

29.7.2010

Hilla kävi tänään ultrassa ja kyllähän siellä pienokaisia näkyi. Joten Tassutupaan odotellaan pentuja nyt tuplana.

20.7.2010

Musti kävi ultrassa ja useampi pienokainen näyttäisi olevan tulossa. Nyt vain sitten odotellaan.

29.6.2010

Hilla (Tassutuvan Beeta) astutettu Kodalla (Kuus'eikan Kaarnikka). Pentuja toivotaan viikolle 35.

17.6.2010

Tassutuvan Kullan-nuppu "Musti" astutettu Staalon Illanvirkulla "Viksu". Jos onni on myötä pentuja odotellaan viikolle 33.

29.5.2010

Likka Likka kävi tänään silmäpeilaukseessa ja ikäväksemme Likalla todettiin HC. Eläinlääkärin mukaan kaihi näyttäisi kuitenkin olevan hitaasti etenevää lajia, eikä todennäköisesti tule vuosiin aiheuttamaan Likalle harmia.

13.3.2010

Sirius kävi silmäpeilauksessa 12.3. ja silmät olivat ok!

26.2.2010

Hilla kävi tänään ultrassa ja ikäväksemme tälläkään kertaa pentuja ei näytä olevan tulossa. Katsotaan nyt, kolmas kertako toden sanoo vai mitä asian kanssa teemme?

25.1.2010

Hilla Astutettu "Fihtolas Överalltilla "Vipillä" Jos lykästi, pentuja toiveissa viikolle 13.

19.12.2009Tassutuvan väki toivottaa kaikille kasvateilleen perheineen sekä sivujen lukijoilleen rauhallista joulua ja kaikkea hyvää vuodelle 2010!

19.12.2009

Tassutuvan Beeta

Hilla kävi tänään ultrassa ja ikäväksemme pentuja ei näytä olevan tulossa. Uusi yritys seuraavaan juoksuun, toivottavasti paremmalla onnella.

17.8.2009

Viime syksynä Hollantiin lentänyt Tassutuvan Kaurahattu "Kai" vieraili perheineen luonamme lomamatkallaan Suomessa. Kai on hyvinhoidettu, reipas ja komea poika.

Thank you very much for visiting our place family van Renswoude!

Tassutuvan Kaurahattu

10.6.2009

Kalevala pentue kävi tänään eläinlääkärin tarkastuksessa. Tuulen-tyttärellä todettiin ikäväksemme alapurenta muuten pentujen asiat olivat ok. Ensi viikolla pennut alkavat siirtymään uusiin omiin koteihin, kaikille löytyi mukavat ihmiset.

Pennut

13.5.2009

Mustin ja Jasun pennut ovat saavuttaneet reilun parin viikon iän. Silmät avoimena on maailmaa katseltu muutama päivä ja nyt otetaan jo ensiaskeleitakin. Musti on hoitanut pennut tähän asti mallikelpoisesti. Pennut ovat saaneet myös nimet Kalevala-aiheen mukaisesti.
Tytöt ovat: Tuulen-tytär, Utu-tyttö sekä Tyttö-Tuiretuinen.
Pojat: Aurinkoleijona, Kalevankarhu, Runoratsu ja Sammonsalaisuus.

Musti ja pennut

27.4.2009

Mustin ja Jasun pennut syntyivät tänään, 3 tyttöä ja 4 poikaa. Synnytys sujui Mustille tyypilliseen tapaan eli rauhallisesti. Emo ja pennut voivat hyvin. Nartut ovat väriltään mustia merkein, ja urokset musta merkein, parkki merkein sekä mustavalkoisia.
Kuvia pennuista löytyy täältä

Musti ja pennut

30.3.2009

Tassutuvan Kullan-nuppu "Musti" kävi tänään ultrassa ja siellä todettiin Mustin olevan pieniin päin. Nyt vaan sitten odotellaan.

Tassutuvan Kullan-Nuppu

24.3.2009

22.3.2009. Tassutuvan Beeta "Hilla" kävi ensimmäisessä silmäpeilauksessa ja silmät todettiin terveiksi.

26.2.2009

24.2.2009 Astutettu Tassutuvan Kullan-nuppu "Musti" Tiilitehtaan Qulkurilla "Jasu". Jos lykästi, pentuja odotellaan viikolle 18.

23.2.2009

Hilla kävi Tuusniemen näyttelyssä. Tuloksena Nuortenluokan ERI ja VARASERTI.
Arvostelu oli seuraava:
Normaalit liikkeet. Voimakas oikeapiirteinen pää, joka ilmentää selvästi narttua. Hyvät korvat. Silmät saisivat olla tummemmat. Rungoltaan sopivan voimakas, tiivis, jäntevä. Hyvät raajat, joskin takasissa hieman ulkokierteisyyttä. Hyvä musta turkki. Hyvä häntä. Saisi liikkua ryhdikkäämmin.

Tassutuvan Beeta

19.2.2009

Mustilla (Tassutuvan Kullan-nupulla) on viime viikolla juoksu alkanut. Ensi viikolla lisätietoja astutuksesta ja mahdollisesta pentueen isästä.

Tassutuvan Kullannuppu

18.11.2008

8-viikon ikäinen Tassutuvan Kaurahattu (Kaitsija) lähti Helsingistä lentäen Hollantiin van Renswouden perheen iloksi. Kaurahattu on ensimmäinen ulkomaille lähtenyt koira Tassutuvasta.

Best wishes Kai and family van Renswoude!

Tassutuvan Kaurahattu

03.11.2008

Pennut kävivät tänään eläinlääkärin tarkastuksessa. Luomu-Lyylillä havaittiin vasemmassa alaluomessa pieni luomirauhastukos jonka oletetaan häviävän itsestään pois. Kaikilla pennuilla oli muuten asiat ok.

Pennut

03.10.2008

Pennut alkavat olla pian kahden viikon ikäisiä. Useammalla onkin jo silmät auenneet ja ensiaskeleitakin otetaan. Maalaislapset saivat luonnollisesti teemaan sopivat nimet.

Pojat: Kaurahattu, Rehupuntti, Jyväjemmari, Maajussi ja Landepaukku. Ja tytöt: Luomu-Lyyli, Ehta-emäntä sekä Talli-Taina.

Pojat

Tytöt

21.09.2008

Ruusa synnytti 8 pentua, 5 urosta ja 3 narttua. Pennut ja emä voivat hyvin.


16.09.2008

Likka kävi tänään ultrassa ja siellä ikäväksemme todettiin että ainoakin odotettu pentu oli menehtynyt. Joten pentuja odotellaan lähiaikoina vain Ruusalle.

26.08.2008

Meidän Hilla (Tassutuvan Beeta) voitti Savon Sanomien Savon Kaunein Koira Kilpailun. Kisaan lähetettiin 1550 koirakuvaa joista Savon Sanomien raati valitsi 10 kuvaa loppukilpailuun. Näistä kuvista lukijat äänestivät Hillan kuvan parhaaksi. Hilla ja koko Tassutuvan väki kiittävät kaikkia äänestäneitä. Voittokuva oli tämä.

Terveisin Tassutupalaiset

20.08.2008

Ruusa ja Likka kävivät ultrassa. Ruusalla näkyi ainakin 6 pikkuista ja Likalla yksi ainoa.
Nyt vain odotellaan.

21.07.2008

Ruusa astutettu Orso-Farm Äkäspennillä "Penalla". Pienokaisia odotellaan viikolle 39. Yhdistelmä on jalostustoimikunnan hyväksymä.

                                  Ruusa                                               Orso-Farm Äkäspenni

21.07.2008

19.7.2008 Miskajasmin Joulun Likka astutettu Staalon Usvapeikolla "Ransulla".
Ransulla on A-lonkat, polvet ja kyynärät 0/0, silmät OK ja prcd-PRA testi A
Syyspentuja odotellaan viikolle 38.

               Miskajasmin Joulun Likka                                           Staalon Usvapeikko

19.05.2008

18.05.2008 Hilla kävi Joensuun näyttelyssä, tuloksena JUN ERI.

12.05.2008

Hillan (Tassutuvan Beeta) lonkat A/A, kyynärät 0/0. 

07.04.2008

Hilla (Tassutuvan Beeta) kävi tänään lonkka- ja kyynärkuvissa, jäämme odottelemaan virallisia tuloksia Kennelliitosta.

06.04.2008

5.4.2008 Hilla (Tassutuvan Beeta) kävi Polvijärven näyttelyssä, tuloksena hienosti JUN ERI.
Arvostelu oli seuraavanlainen:
Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto. Kuono-osa voisi olla täyteläisempi silmien alta. Keskiruskeat silmät. Hyvät korvat. Erinomainen eturinta, hieman lyhyt olkavarsi. Oikean mallinen rintakehä. Niukahkot takakulmaukset. Hyvä häntä. Oikea askelpituus.

31.03.2008

Sirius kävi 29.03.2008 uusinta silmätarkastuksessa toukuussa 2007 havaitun mykiö muutoksen vuoksi. Tänään eläinlääkäri totesi muutoksen iän tuomaksi sameudeksi.

24.02.2008

Likalle (Miskajasmin Joulun Likka) ei ole tulossa pentuja, vaikka aluksi sille näyttikin (valeraskaus). Uusi yritys seuraavaan juoksuun jota odotellaan kesäkuun lopulle.

24.02.2008

Hilla kävi ensimmäisessä näyttelyssä 23.2. Tuusniemellä, tuloksena Jun H.
Arvostelu oli seuraavanlainen:
Musta merkein, keskikokoa hieman kookkaampi. Mittasuhteiltaan hieman pitkä narttu, jolla jo varsin valmis pää. Hyvät korvat. Hyvä selkä. Hieman pitkä lanneosa. Kevytluustoiset, oikea-asentoiset raajat. Oikea turkin laatu. Hyvä häntä. Miellyttävä luonne. Normaali liike.

27.12.2007

Tassutuvan Beeta (Hilla) joka palasi meille marraskuussa on sopeutunut joukkoomme yli odotusten joten olemme päättäneet, että Hilla saa liittyä koira-lauman jatkoksi.

11.12.2007

Tassutuvan Cuklaasydän (Suklis) PRA-geenitesti N/N=Terve.

08.12.2007

Ensinmäisenä kasvateistamme Tassutuvan Amrita (Salla) on tänään saanut Suomen muotovalion tittelin. Paljon onnea Sirpa ja Salla!

07.12.2007

Tassutuvan Beetan (Hillan) geenitesti tulos on N/N=Terve.

06.12.2007

4.12.2007 kävivät Tassutuvan Beeta ja Tassutuvan Cuklaasydän PRA-geenitestissä. Jäämme odottelemaan tuloksia.

18.11.2007

Tassutuvan Beeta jota Hillaksi kutsutaan palasi juurilleen Tassutupaan takaisin. Nuori neiti tulee pian juniori ikäiseksi, täyttäen 21.11. 9 kuukautta. Harkitsemme jääkö Hilla pysyvästi tänne meidän iloksi?

28.10.2007

C-pennut muuttivat uusiin koteihin.Tästä pentueesta sijoitimme Cuklaasydämmen (Suklis) Pielavedelle Tassutuvan Amritan (Salla) kaveriksi.

22.10.2007

C-pentue kävi eläinlääkärin tarkastuksessa,kaikilla oli asiat ok.